top of page
Zoeken
  • Marianne Andersson

Het Paradijs


De dansvloer kijkt uit over de vallei.

Zou je graag willen dat je vakantie gevuld is met Tango, samen met goed eten, aangenaam gezelschap en je ontspannen in een prachtige omgeving?

In La Frayssinette, kun je dansen onder wijnbladeren, zwemmen in de rivier en wandelen in de mooie nabijgelegen heuvels. En genieten van het uitzicht.

De vallei, waar La Frayssinette gesitueerd is, bestaat uit een handvol kleine en sfeervolle cabanes die verspreid liggen op de flank van een groene heuvel. De tango vallei ligt tussen trotse bergen in zuid Frankrijk, dichtbij Albi en Toulouse. Naast de kleurrijke cabanes heeft La Frayssinette enkele stevige Franse natuurstenen huizen, met een ruime rustieke dansvloer, een gezamenlijke salon en een zonovergoten terras. De dansvloer is hand -gebouwd en kijkt uit over de vallei met haar hortensia’s en vlinders: de plek voor een unieke zomercursus.

Wanneer je niet danst, kun je heerlijk ontspannen in de zon, onder een waterval springen, zwemmen in de rivier of de oude middeleeuwse kastelen in de regio bezoeken en genieten van de afwisselende landschappen.

Tango Valley is vol fantasie gedecoreerd door de eigenaresse Peggy.

Je vindt verassende mozaïeken tussen stenen op paadjes, rondom wastafels en ramen.

Fantasie schepsels met grote ogen kijken je aan vanuit boomstronken en struiken.

Samen met lampen vol turquoise versiering en meubels beplakt met kleurige knipsels, een vrolijk geheel.

Naar La Frayssinette toe reden we de hele weg naar Zuid Frankrijk, over een snelweg met enorme viaducten en volgden een weg lange tijd door de bergen. We reden zo ver dat onze GPS stopte met werken en we op de kaart verder moesten rijden.

We eindigden op een parkeerplaats onder een enorm hoge bos bamboe bij een handgeschilderd bord in regenboogkleuren met een pijl en La Frayssinette.

Een magische plek

Onmiddellijk werd de magie van de plek voelbaar. Een steil pad door de natuur, met varens, bloemen, gekke beelden en een Kiwi poort leidde ons naar een allervriendelijkst terras. Er stond koude mint-limonade voor ons klaar op een mozaïek tafel. Peggy en Vincent leidden ons omhoog naar onze kleurrijke houten cabane boven een oude boomgaard. Er was net genoeg ruimte voor een breed twee persoons bed, een kast, een kacheltje en een wastafel. Buiten stonden twee zonnestoelen op ons te wachten. We gingen er op liggen en keken met een gelukkig gevoel uit over de vredige vallei.

Na het diner, begonnen we met onze tango cursus op een dansloer die gelegen is tussen slingerplanten en bloemenstruiken. We dansten ons in het zweet, verbonden ons, leidden en volgden over de brede planken. Vlinders vlogen om ons heen. Enkele vleermuizen dansten schichtig met ons mee op de tangomuziek en verdwenen toen weer in de vallei. Toen het donker werd, werden de witte gordijnen dicht geschoven. We dansten door tot ‘s nachts, maar nu in een elegant verlichte “tent”.

De rest van de week hadden we elke morgen en avond tango lessen.

In de pauze van de namiddag hadden we de mogelijkheid te oefenen wat we geleerd hadden. ‘s Avonds trokken we onze mooie kleren aan om te dansen.

Elke morgen, tijdens het ontbijt op het grote terras tussen blauwe regen en vlinderstruiken, konden we speciale dagkaartjes trekken die een betekenis hebben voor de uitdagingen van de nieuwe dag. De eerste dag trok ik het kaartje: “De dingen die het lastigste te leren zijn, waardeer je naderhand het meest.” Dit was helemaal waar i.v.m. de tango passen die ik moest leren.

Zwemmen onder een kleine waterval

Het was precies wat ik moest weten, een magische knipoog van een betoverende plek.

Op het midden van de dag, wanneer het ’t warmste was, hadden we siësta.

We sluimerden, of we sprongen in het koude water van het riviertje onder in de vallei. Ook was er de mogelijkheid om te gaan kanoën of kajakken op de dichtbij gelegen rivier de Tarn.

Heerlijke gerechten

De maaltijden op La Frayssinette zijn een verhaal op zich. Het ontbijt-buffet, was een plezier om te ervaren met zelfgemaakte yoghurt en vers fruit.

‘s Middags na de les heerlijke salades, Taboulé geurend naar citroen of bloedrode Gazpacho. Het diner, een drie gangen maaltijd, opnieuw top kwaliteit voor zowel de ogen als de smaakpapillen. We kregen mint-courgette soep, quiche met Roquefort en kweepeer, gouden soep met rode pepers en appel en koriander-kip met rijst.

Niet te vergeten mandarijn yoghurt trifle en eigen gemaakte chocolade cake met mint ijs.

Samen eten met een formidabel uitzicht

We aten allemaal samen: de gast-vrouw en -heer, Peggy en Vincent, de keukenhulp, docenten en wij als gasten.

Op het terras zijn de tafels gedekt met vrolijk gekleurde tafelkleden. Elke avond, even voordat het eten geserveerd werd was er een kort moment van samen even stil zijn. Iedereen zat volkomen stil te genieten in de rust van de avond en het geluid van de klaterende watervallen in de diepte van de vallei.

De laatste avond werden we verrast door Peggy. Toen we allemaal klaar zaten voor het moment van rust en stilte riep ze: laten we herrie maken. We barsten uit in gelach en het afscheidsfeest kwam op gang.

www.tangovalley.com

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page